Lenie Smulders

Mijn naam is Lenie Smulders en ik ben in 1953 geboren in Rotterdam. Na mijn middelbare school ben ik gaan werken waarbij de administratie centraal stond.  Door een grote mate van onzekerheid en angst die ik voelde in het leven, ben ik op zoek gegaan naar iets wat toen nog niet duidelijk was, maar ik voelde wel dat het leven toch anders bedoeld was met wat ik voelde.

Vandaaruit is mijn zoektocht begonnen en ben ik allerlei cursussen gaan doen zoals Intuïtieve ontwikkeling, innerlijk kind, spiertesten, voeding en ook reiki een twee en drie.

Door deze reikicursussen te doen bij iemand die ook yogadocente was, ben ik in aanraking gekomen met yoga. Door een aantal jaren yoga voelde ik dat yoga in overeenstemming kwam met mijn verlangen naar bewustwording en heelheid. Het idee om zelf les te geven en op advies van mijn yogalerares ben ik in 1996 begonnen aan een vierjarige opleiding voor yogadocente in het yogacentrum in Utrecht. Dit centrum stond onder leiding van Rob Obermeyer.

De yoga opleiding heeft mij veel gebracht en de Indiase filosofie was een openbaring. Tijdens de opleiding ben ik begonnen om in een groepje te oefenen met lesgeven. Ik kwam er achter dat dit helemaal bij mij paste en na mijn opleiding begon dit lesgeven al snel vorm te krijgen. Eigenlijk als ik terug kijk heb ik altijd al een verlangen gehad om iets door te geven wat ik zelf als waardevol ervaar.

Het verlangen naar verdieping en wezenlijkheid hebben mij uiteindelijk bij Anandajay gebracht. Een spiritueel leraar, die al meer dan dertig jaar bijeenkomsten en cursussen geeft. De inhoud en oorsprong is namelijk om mensen weer te laten ontwaken voor de diepe relatie met het leven, de ander, zichzelf en hun essentie, zodat ze weer ervaren hoe waardevol dat alles en zijzelf zijn. Een waarde die niets van doen heeft met wat iemand kan, maar inherent is aan wat iemand is. Sinds negen jaar ben ik bij Anandajay en sinds zes jaar volg ik een intensief begeleidingsprogramma.

Lenie Smulders - Yogaschool 'de Ster'Ook de initiatie-vormen die Ananday geeft zoals Light of Being-Yoga en Healing, raken mij aan in de grond van het bestaan. De spirituele eenvoud waarmee Anandajay dit aanreikt en de helende werking geven mij de mogelijkheid om van daaruit een universelere yoga aan te reiken. (de 'Light of Being-Yoga')

Naast de yogalessen die ik geef is er door de healing-vormen van Reiki en Healing een praktijk ontstaan wat mij altijd weer aanraakt om daarin iets te mogen betekenen als de zijnsenergie weer mag gaan stromen in mensen en ze weer een gevoel van heelheid mogen ervaren.