Light of Being-Yoga

'Yoga is de levende verbinding met het Licht.
Liefde is het Licht.
Jij bent de drager van het Licht en het Licht is de drager van Jou.
Moge Yoga deze levende verbinding zijn in al wat je doet.'

Anandajay


Het woord yoga betekent in verbinding zijn, samenzijn met dat wat je wezenlijk bent. ‘Light of Being-Yoga’ is een sensitieve en meditatieve yogavorm, die steeds weer uitnodigt om met je Zelf in verbinding te zijn, waardoor de levensenergie, het ‘zijnslicht’, weer vrij door het lichaam kan stromen.

Verbinding als uitgangspunt

De ‘Light of Being-Yoga’ gaat uit van twaalf basishoudingen van het lichaam, die zorgvuldig via verschillende bewegingen en poses worden aangenomen. Ieder moment word je uitgenodigd de verbinding met je essentie het uitgangspunt te laten zijn. Je komt dan in een meer respectvolle en liefdevolle relatie met jezelf en met je lichaam.

Liefde in beweging

De bewegingen zijn door deze constante liefde en zachtheid op een natuurlijke manier heel langzaam en vloeiend. Je geniet van liefde in beweging. Daardoor krijg je alle ruimte om jezelf te voelen en te luisteren naar wat je lichaam je vertelt. De relatie met je lichaam vertelt je ook hoe je met jezelf en met het leven omgaat. Wat je erin tegenkomt, krijgt meer ruimte om er te zijn en je leert er liefdevol mee om te gaan. Je voelt dat Jij er mag zijn, met alles wat er is.

Helend

Het Zijn heelt je ongebalanceerde levensenergie en de affectieve manier van omgaan met jezelf brengt je in een diepe ontspanning op zowel fysiek, emotioneel als mentaal gebied. Dit werkt helend door op alle lagen van je bestaan en heeft invloed op je gehele levenshouding en op alles wat je doet. Een asana (houding) is dan wat het ook letterlijk betekent: een houding van Zijn, van heel zijn.

Bron: www.lightofbeing.org